Wie ben ik?

 

Jezelf even voorstellen is natuurlijk wel zo netjes 🙂

Ik ben Sjef van Overdijk, geboren in 1982 te Oirschot, Noord-Brabant. Ik ben gek op beestjes en zoals bekend vooral spinnen vind ik helemaal top. Dit was al vrij vroeg duidelijk, op de basisschool stond vaak in mijn rapport: “kijkt liever naar de vogeltjes buiten” en daar ben ik later ook maar een opleiding naar gaan doen. Na de MAVO heb ik een MBO-opleiding dierverzorging genoten en heb op verschillende plekken stage gelopen. Al vrij vroeg kwam ik terecht bij De Oliemeulen in Tilburg waar ik uiteindelijk 17 jaar ben blijven werken. Hierbij heb ik in de afgelopen jaren vaak gemerkt dat het lastig blijkt voor zowel bezoekers als de rest van de Nederlandse bevolking om juiste informatie te achterhalen over spinnen (zowel inheemse als uitheemse spinnen) en er niet echt een duidelijk platform is waar men terecht kan met vragen. Mede door dit gebrek en mijn voorliefde voor deze (in vrijwel 99,999% van de gevallen) onschuldige diertjes ben ik deze blog begonnen en hoop mijn enthousiasme over te kunnen brengen op iedereen die dit leest! Alle informatie die ik verstrek is compleet autodidact en ik heb geen biologie gestudeerd. Ik noem mijzelf graag arachnofiel en heb gewoon belachelijk veel gelezen over spinnen en blijf dit ook doen, zodoende weet ik iets meer over spinnen dan de gemiddelde Nederlander. Alle foto’s die je vind op mijn pagina zijn van trouwens van eigen makelij, mits anders vermeld. De foto bij dit artikel is gemaakt door mijn vriendin tijdens onze vakantie op Elba, Toscane, Italië 2014. Op al mijn vakanties draai ik stenen om om spinnen te zoeken, vandaar de grijns op mijn gezicht…

Sjef van Overdijk op Elba

© Ilse Christianen