Media

Spinnen en media zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de meeste gevallen worden spinnen echter negatief in het nieuws gebracht. We kennen allemaal de krantenkoppen “dodelijke bananenspin in supermarkt” en “giftige zwarte weduwe duikt op in transport“. Deze nieuwsberichten zijn vaak door journalisten op een manier geschreven dat de consument het graag leest maar word zelden onderbouwt en dat vindt ik jammer (en de spinnen ook). Wel begrijpelijk natuurlijk, wij westerse mensen zijn er op uit om te griezelen en dus lezen en zien de meeste mensen dit “graag”. Mocht je nog niet bang zijn voor spinnen dan zorgt kijkwijzer er nog wel voor dat je toch echt wel moet vinden dat spinnen eng zijn blijkbaar.

kijkwijzer-eng

Ik zal proberen om te reageren op vragen over nieuwsberichten over spinnen met een Brabantse nuchterheid en hetgeen ik schrijf ook proberen te onderbouwen voor hen die bang zijn dat hun kinderen niet meer buiten kunnen spelen als er een spinnetje losloopt!

Op 15 juli 2018 is er via DEZE Facebook pagina een foto gepost van een spin welke tussen de bananen zou zitten in de Lidl, Wilrijk, België. Een dag later hebben we door een snelle determinatie wat onnodig negatieve publiciteit kunnen voorkomen. Helaas moest er nog steeds vermeld worden dat er toch ook wel echt giftige spinnen zijn, niet nu, niet hier… maar ze zijn er wel! Lees onder andere hier.

Één van de informatieve artikelen waar ik mijn medewerking aan heb verleend is deze in het AD: Met deze 7 spinnen…

Hier onder een screenshot van opnames die Hart van Nederland heeft gemaakt op mijn voormalige job bij Dierenpark De Oliemeulen. In een import werden destijds zwarte weduwes gevonden.

Sjef bij SBS6

Naast vragen over spinnen kan je me ook vragen stellen over andere dieren zoals slangen en hagedissen, zo bleek ook uit dit filmpje van Qmusic!

Hoe eten slangen grote prooien op?

vragen kan je me stellen via twitter: @spinnetjescom of via email: info@spinnetjes.com