presentaties

Waarom ik dé persoon zou zijn om een presentatie te geven? Ik ben van kinds af aan gek op spinnen en andere dieren. Ik heb in het verleden letterlijk duizenden presentaties gegeven aan groepen bij De Oliemeulen in Tilburg, variërend van kleuters tot middelbaar beroeps onderwijs, tot aan speciaal onderwijs en groepen met ouderen. Dankzij deze ervaring kan ik dus voor iedereen een passend praatje maken over een diversiteit aan onderwerpen.

Mogelijke onderwerpen voor een presentatie zijn;

  • het houden van spinnen en andere ongewervelden
  • spinnen in het wild
  • Het houden van reptielen en/of amfibieën
  • Zuid-Afrika
Een van de recensies die ik heb ontvangen van een BSO is deze;
Tijdens de herfstvakantie hebben wij op Top bso Etten-Leur bezoek gehad van Sjef. Hij kwam een presentatie geven over… spinnen! Sjef kan heel boeiend vertellen over één van zijn passies: spinnen. Hij kan veel informatie vertellen met een vleugje enthousiasme én humor.  Tijdens de presentatie hadden alle kinderen alleen maar aandacht aan Sjef en zijn spinnen die hij had meegenomen. Sjef had meerdere spinnen bij zich waaronder de zwarte weduwe en zijn ‘schatje’Tante Truus de vogelspin. Er was de mogelijkheid om Tante Truus bij iedereen over de hand te laten lopen. Niet iedereen durfde dit, maar keken vol aandacht naar de anderen. Het was erg spannend!
Een bezoek van Sjef is zeer de moeite waard!
Enver Suma – Pedagogisch Medewerker TOP BSO Etten-Leur

Maar ook ben ik benaderd voor hele specifieke vragen zoals Helicon Nijmegen die me vroeg of ik een uitleg kon geven over de wetgeving omtrent het houden van zoogdieren. Ook dat is mogelijk natuurlijk, dit is de recensie die ik daar over ontving;

Sjef heeft bij ons op school (Helicon MBO Nijmegen) een gastles verzorgt aan drie examenklassen in de voorbereiding op het Besluit Houders van Dieren ‘Overige zoogdieren’. Leerlingen waren geboeid en bleven opletten door de manier waarop hij de stof over bracht. Een ‘saai’ onderwerp als wetgeving werd leuk door de manier waarop Sjef verteld. Hij brengt het grappig en legt leuk contact met de groep. Hij stelt veel vragen aan leerlingen en betrekt ze echt bij zijn les. Ze hebben het nog steeds over ‘die gekke man’ van de gastles. En dat mag hij als compliment zien 😉

Echt een aanrader!

Kim Luiken – docent Dier

Een presentatie bij een basisschool in ’s Hertogenbosch leverde deze recensie op;

Op de Aquamarijn waren we bezig met een thema over mensen en dieren op de aarde. Een van de lessen ging over reptielen. Sjef is bij ons op school gekomen en bracht een blauwtongskink, een Boa constrictor en een vogelspin mee! De kinderen vonden het fantastisch! Ze mochten de skink aaien en zo ontdekken hoe schubben van een reptiel aanvoelen. Sjef vertelde over de dieren met humor en veel liefde. Zo had ie ze ook een naam gegeven: Sjimmie de skink, Sushi de boa-constrictor en als laatste tante Truus. En tante Truus bleek een heel zachte, rustige spin te zijn. Vol vertrouwen lieten we tante Truus op onze handen zetten. Zelfs de juffen en kinderen die het vooraf niet durfden, hadden geen angst.

Het was een geweldige ervaring. We nodigen je graag nog eens uit, Sjef!

Karijn Simonetti – Coach en leerkracht De AQUAmarijn ‘sHertogenbosch

Heeft u dus een onderwerp wat wellicht aansluiting vindt en zoekt u iemand die een leuke presentatie kan geven? Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Voor tarieven en beschikbaarheid neem contact op via info@spinnetjes.com