presentaties

Waarom ik dé persoon zou zijn om een presentatie te geven? Ik ben van kinds af aan gek op spinnen en andere dieren. Ik heb in het verleden letterlijk duizenden presentaties gegeven aan groepen bij De Oliemeulen in Tilburg, variërend van kleuters tot middelbaar beroeps onderwijs, tot aan speciaal onderwijs en groepen met ouderen. Dankzij deze ervaring kan ik dus voor iedereen een passend praatje maken over een diversiteit aan onderwerpen.

Mogelijke onderwerpen voor een presentatie zijn;

  • het houden van spinnen en andere ongewervelden
  • spinnen in het wild
  • Het houden van reptielen en/of amfibieën
  • Zuid-Afrika
Een van de recensies die ik heb ontvangen van een BSO is deze;
Tijdens de herfstvakantie hebben wij op Top bso Etten-Leur bezoek gehad van Sjef. Hij kwam een presentatie geven over… spinnen! Sjef kan heel boeiend vertellen over één van zijn passies: spinnen. Hij kan veel informatie vertellen met een vleugje enthousiasme én humor.  Tijdens de presentatie hadden alle kinderen alleen maar aandacht aan Sjef en zijn spinnen die hij had meegenomen. Sjef had meerdere spinnen bij zich waaronder de zwarte weduwe en zijn ‘schatje’Tante Truus de vogelspin. Er was de mogelijkheid om Tante Truus bij iedereen over de hand te laten lopen. Niet iedereen durfde dit, maar keken vol aandacht naar de anderen. Het was erg spannend!
Een bezoek van Sjef is zeer de moeite waard!
Enver Suma – Pedagogisch Medewerker TOP BSO Etten-Leur

Maar ook ben ik benaderd voor hele specifieke vragen zoals Helicon Nijmegen die me vroeg of ik een uitleg kon geven over de wetgeving omtrent het houden van zoogdieren. Ook dat is mogelijk natuurlijk, dit is de recensie die ik daar over ontving;

Sjef heeft bij ons op school (Helicon MBO Nijmegen) een gastles verzorgt aan drie examenklassen in de voorbereiding op het Besluit Houders van Dieren ‘Overige zoogdieren’. Leerlingen waren geboeid en bleven opletten door de manier waarop hij de stof over bracht. Een ‘saai’ onderwerp als wetgeving werd leuk door de manier waarop Sjef verteld. Hij brengt het grappig en legt leuk contact met de groep. Hij stelt veel vragen aan leerlingen en betrekt ze echt bij zijn les. Ze hebben het nog steeds over ‘die gekke man’ van de gastles. En dat mag hij als compliment zien 😉

Echt een aanrader!

Kim Luiken – docent Dier

Een presentatie bij een basisschool in ’s Hertogenbosch leverde deze recensie op;

Op de Aquamarijn waren we bezig met een thema over mensen en dieren op de aarde. Een van de lessen ging over reptielen. Sjef is bij ons op school gekomen en bracht een blauwtongskink, een Boa constrictor en een vogelspin mee! De kinderen vonden het fantastisch! Ze mochten de skink aaien en zo ontdekken hoe schubben van een reptiel aanvoelen. Sjef vertelde over de dieren met humor en veel liefde. Zo had ie ze ook een naam gegeven: Sjimmie de skink, Sushi de boa-constrictor en als laatste tante Truus. En tante Truus bleek een heel zachte, rustige spin te zijn. Vol vertrouwen lieten we tante Truus op onze handen zetten. Zelfs de juffen en kinderen die het vooraf niet durfden, hadden geen angst.

Het was een geweldige ervaring. We nodigen je graag nog eens uit, Sjef!

Karijn Simonetti – Coach en leerkracht De AQUAmarijn ‘sHertogenbosch

BSO Dirk en Ko in Breda schreef het volgende;
Na alle drukte van december hadden we op de bso op de 2e dag van het jaar een tof programma klaar.
Wij mochten spinnetjes.com ontvangen op de bso…
Na eea gelezen te hebben op de site waren onze verwachtingen hoog en deze zijn door Sjef zeker waargemaakt!
Hij vertelt vol enthousiasme over de dieren en weet daarbij van de kids de aandacht vast te houden. Knap, want we hadden ook wel een aantal kleinere kinderen erbij die soms al wat sneller beginnen te wiebelen.
Telkens kwam er nog een spectaculairder dier tevoorschijn en alleen al de namen van deze dieren zorgde voor geschater. 
We mochten de hagedis en schildpad aanraken en dat was toch al wel erg stoer!
Het hoogtepunt was toch wel de komst van Tante Truus! 
Na een hoop informatie die we over haar kregen was het moment dan eindelijk daar!
Een voor een mochten de kinderen bij Sjef komen zitten en even tante Truus vast houden.
Een paar kinderen vonden het eng en keken liever van een afstand, de meeste kinderen pareerden stoer naar voren en lieten het gebeuren.
Zo ook de pedagogisch medewerkers!
Of de spinnenangst ermee overwonnen is, we betwijfelen het, maar we hebben genoten!
We hopen Sjef nog eens te mogen verwelkomen op onze bso met zijn dieren en verhalen! 
Wij hebben in ieder geval genoten en de papa’s en mama’s zijn nog trotser dan dat ze al waren na het zien van de foto’s! 
Sjef, bedankt!
Bso Dirk & Ko breda

Heeft u dus een onderwerp wat wellicht aansluiting vindt en zoekt u iemand die een leuke presentatie kan geven? Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Voor tarieven en beschikbaarheid neem contact op via info@spinnetjes.com